Mazarin kage m. chokolade / Almond cake w. chocholate

Ingridienser

200 g marcipan

200 g sukker

200 g blødt smør

4 æg

120 g hvedemel

150 g mørk chokolade (finthakket eller dråber)


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180oC (varmluft). 

  2. Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukker. 

  3. Tilsæt smørret og pisk videre, til massen er jævn. 

  4. Pisk æggene i et ad gangen.

  5. Vend melet forsigtigt i.

  6. Vend chokoladen  i kagedejen.

  7. For en springfrom (Ø 22cm) med bagepapir  i bunden og smør kanten godt med smør

  8. Hæld dejen i. 

  9. Bag kagen i ca. 35 min. Tjek den med en tandstik. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig.

  10. Vend kagen ud af formen og lad den køle helt af inden servering



Ingredients

200 g marcipan

200 g sugar

200 g soft butter

4 eggs

120 g flour

150 g dark cholate (finely chopped, or small chips)


How to

  1. Turn on the oven at 180oC (convection). 

  2. Shred the marcipan coarsly and mix it with sugar.

  3. Add the butter and continue to mix untill the batter is smooth.

  4. Mix the eggs in one at a time.

  5. Fold in the flour carefully.

  6. Fold in the choolate.

  7. Put bakingsheet at the buttom of a springform pan (Ø 22cm) and butter the sides

  8. Pour the batter into the pan

  9. Bake the cake for 35 minutes. Check it with a toothpick. If it doesn't stick it's done.

  10. Take the cake out of the pan and let it cool of before serving.